Därför ska du vara medlem i HRF

Fackförbundet för dig som arbetar i Sveriges mest attraktiva bransch

Med ett medlemskap i ditt branschfackförbund kan du känna dig säker på att det alltid finns några som arbetar för schystare villkor för dig på jobbet. HRF är ditt förbund.

Kollektivavtal är din garanti för löneutveckling, rätt till rimliga raster och arbetstider, arbetskläder, arbetsmiljö med mera. Om ni är många på ditt jobb som är med i HRF kan ni bilda en egen fackklubb och förhandla fram förbättringar och utveckla arbetsplatsen i samverkan med arbetsgivaren. Då kan ni själva, men med stöd av ert förbund, driva de frågor som ni tycker är viktiga på just er arbetsplats - tillsammans. 

Ett medlemskap i facket är också en ekonomiskt god investering. Du får tillgång till billiga men viktiga försäkringar, till exempel hemförsäkring. Du får också ett medlemskort laddat med förmåner och rätt att delta i våra utbildningar. Det finns fler bra delar i ett medlemskap i HRF - läs mer på www.hrf.net

Ibland uppstår tråkiga situationer på arbetsplatser. Arbetsgivaren kanske drar ner på din tjänst, vill minska din lön eller ännu värre avslutar din anställning utan giltig anledning. Långt ifrån alla arbetsgivare har kunskap om lagar som till exempel semesterlagen eller lagen om anställningsskydd. En del arbetsgivare som vi stött på struntar i lagarna helt. Dessutom är det inte lätt att driva en rättslig process själv. Det brukar oftast bli väldigt dyrt. Då är ett medlemskap i HRF guld värt. 

GÅ TILL HRF's HEMSIDA