HRAK söker omprövningshandläggare

Vi söker omprövningshandläggare som vill utvecklas tillsammans med oss!

Ett arbete som omprövare hos oss innebär att du utreder och tar beslut enligt lagen om arbetslöshetsförsäkring. Du kommer att ha kontakter med våra medlemmar samt med andra myndigheter och samverkansparter. Du kommer att ingå i ett team och ha möjlighet att utvecklas inom din profession.

Om företaget

Hotell – och restauranganställdas a-kassa (HRAK) organiserar anställda inom hotell, restaurang, casinon, kaféer, konditorier, turistanläggningar, spa, bowling, catering & andra nöjesföretag i Sverige. Arbetslöshetskassan har till uppgift att administrera arbetslöshetsförsäkringen för Sveriges attraktivaste bransch.

Hotell- och restaurangbranschen är en av Sveriges snabbast växande branscher. Över 72 000 serviceproffs är medlemmar hos HRAK och vi växer stadigt. Vi är en arbetsplats med anställda i olika åldrar som alla drivs av att vara tryggheten mellan två jobb för våra medlemmar. Vi bedriver verksamhet på fyra olika orter; Gävle, Malmö, Västerås och Stockholm. Alla våra kontor är centralt placerade. Totalt är vi cirka 50 heltidsanställda.

Vi söker

Till vår omprövningsgrupp i Stockholm söker vi nu en person med djupa kunskaper i arbetslöshetsförsäkringen, lagen om arbetslöshetskassor och gärna övrig lagstiftning som berör kassans arbete med omprövningar.

I tjänsten ingår förutom handläggning av omprövningar och rättelser att vara föredragande för kassans arbetsutskott och ledning, kontakt med andra myndigheter, A-kassor och domstolar. Du kommer att arbeta med interngranskningar och som omprövningshandläggare stöttar du organisationens handläggare framförallt genom att vara tillgänglig i vardagen. Vi arbetar mycket med telefon, Skype och videokonferens då handläggning sker på samtliga våra kontor i Gävle, Västerås, Malmö och Stockholm.

Du ska vara noggrann och effektiv samt ha en förståelse för vikten av kassans arbete med internkontroll och behov av löpande kvalitétsutveckling. Tidigare erfarenhet av att ha arbetat med omprövningar är ett krav. Har du dessutom arbetat med EU/EES eller Företagare är det meriterande.

Vi ser att du har en professionell inställning till service och medlemskontakt. Vi tror att du med din erfarenhet kan bidra till rättssäkerhet, likabehandling och att det blir så rätt som möjligt från början för våra medlemmar. Som person är du ansvarsfull och duktig på att målfokuserat driva ditt eget arbete framåt samtidigt som du har en positiv attityd. Vi ser det också som en självklarhet att du är samarbetsvillig och värderar en positiv stämning på arbetsplatsen.

Vi erbjuder bra villkor och ett stimulerande arbete på en arbetslöshetskassa i framkant! 
Sänd ett personligt brev och CV via e-post: ansokan@hrak.se.
Sista ansökningsdatum är 2018-06-28. Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Så vänta inte med din ansökan!
Har du frågor om tjänsten, vänligen kontakta
HR-ansvarig Sara Abrahamsson Telefon: 08-120 660 70
Facklig företrädare (Handels): Helene Lewinter Telefon: 08 – 1206 60 85.

Övrig information

Tillträde: September.
Omfattning: Heltid.
Plats: Stockholm.
Lön: Fast lön. Enl ök.